Confecții metalice

Poarta ”Natura în mișcare”, Corbeanca, Ilfov

Poarta ”Natura în mișcare”, Corbeanca, Ilfov

În sufletul fiecărei creații CODOFLOR se află o poveste unică, o amprentă a pasiunilor și viziunilor clientului nostru. Acesta este cazul și al porții realizate pentru un amator de natură din Corbeanca, Ilfov, care a dorit să aducă un omagiu elementelor naturale prin intermediul unei intrări spectaculoase în propria sa oază de liniște.

Proiectul: Conceperea porții „Natura în mișcare”

Inspirația Clientul nostru, un ecologist devotat, a venit la noi cu dorința de a avea o poartă care să fie nu doar un acces în spațiul său personal, dar și o declarație de dragoste față de natură. Ne-a solicitat o lucrare care să fie unica în România, cu un design ce reprezintă dinamica și fluiditatea vieții sălbatice, într-o interpretare abstractă.

Designul

Procesul a început cu schițele inițiale, inspirate din mișcarea ondulatorie a apei și din forma organică a frunzelor. Am vrut să capturăm esența vântului care suflă prin copaci și să transpunem acest sentiment în metal. După mai multe discuții și ajustări, am ajuns la designul final: frunze și unduiri care par să se miște, aduse la viață prin tăieturi precise și curbe elegante.

Fabricația

Fiecare segment al porții a fost tăiat individual prin metoda de debitare cu plasmă, utilizând echipamente de ultimă oră din atelierul nostru. Această tehnică ne permite să obținem detalii rafinate și să respectăm integral complexitatea designului. După tăierea cu plasmă, fiecare piesă a fost finisată manual, slefuită și pregătită pentru etapele de vopsire și tratament anticoroziv.

Transportul

Odată finalizată, provocarea a fost să transportăm poarta în siguranță la Corbeanca. Am folosit un camion echipat special pentru a proteja lucrarea de artă pe durata călătoriei. Am planificat cu atenție traseul pentru a evita orice posibilă deteriorare.

Montajul

Ajunsă la destinație, echipa CODOFLOR a preluat cu profesionalism procesul de montaj. Fiecare piesă a fost asamblată cu măiestrie, asigurându-ne că structura finală este atât robustă, cât și perfect aliniată cu viziunea clientului. Montajul a fost o operațiune precisă, efectuată cu respect pentru mediul înconjurător și pentru integritatea lucrării.

Rezultatul Final

Poarta se ridică acum mândră la intrarea proprietății din Corbeanca, un simbol al armoniei cu natura și o expresie a identității clientului nostru. Este mai mult decât o simplă poartă, este o poartă de intrare într-un spațiu unde omul și natura conviețuiesc în pace.

Această poartă este dovada angajamentului CODOFLOR de a aduce în realitate cele mai îndrăznețe vise ale clienților noștri, utilizând măiestria noastră tehnică și artistică. Este un proiect care ne-a provocat, ne-a inspirat și, în cele din urmă, ne-a adus o imensă satisfacție prin fericirea pe care am văzut-o în ochii clientului nostru.