Confecții metalice

Poartă cu motive vânătorești, Pitești

Poartă cu motive vânătorești, Pitești

CODOFLOR, o companie renumită pentru fabricarea porților metalice personalizate, a fost abordată de un client distins din Pitești pentru a crea o poartă unică, ce reflectă pasiunea sa pentru vânătoare și dragostea pentru natură. Proiectul a fost unul ambițios, combinând măiestria artizanală cu tehnologia modernă de debitare cu plasmă.

Cererea Clientului Clientul, un vânător pasionat și conservator al pădurilor, dorea o poartă care să simbolizeze legătura profundă cu pădurea și sărbătorirea faunei sălbatice. Acesta a cerut ca poarta să prezinte un urs, regele pădurii, înconjurat de copaci și detalii naturale, ca o reprezentare a terenurilor sale de vânătoare și a pădurii adiacente proprietății sale.

Procesul de producție

Producția a început cu etapa de design, în care s-au realizat schițe detaliate pentru a captura viziunea clientului. Odată aprobat designul, s-a trecut la selecția materialului: un metal rezistent la intemperii, ideal pentru debitarea cu plasmă.

Debitarea cu plasmă a fost realizată de mașini de înaltă precizie, controlate de experții CODOFLOR, care au decupat cu grijă motivul cerut de client. Această etapă a necesitat o precizie extraordinară pentru a asigura că detaliile fine – frunzele, crengile și contururile ursului – sunt redate cu fidelitate.

După debitarea inițială, a urmat munca manuală. Artizanii CODOFLOR au finisat detaliile, au îndepărtat imperfecțiunile și au adăugat texturi, pentru a da viață scenei pădurii. Tratamentul anticoroziv și vopsirea finală au fost aplicate pentru a asigura longevitatea și estetica porții.

Transport și montaj

Transportul s-a efectuat folosind un camion special echipat pentru a proteja opera de artă metalică pe parcursul drumului spre Pitești. La sosire, echipa CODOFLOR a evaluat locația pentru a planifica montajul, având grijă să nu perturbe mediul înconjurător.

Montajul a fost meticulos, fiecare piesă fiind asamblată cu precizie pentru a asigura integritatea structurală și estetică a porții. Clientul a fost prezent pentru a superviza procesul și a fost profund mișcat de realizarea viziunii sale.

Poarta de la Pitești este acum un punct de reper al proprietății, o intrare ce reflectă valorile și pasiunile clientului. Proiectul a demonstrat încă o dată abilitatea CODOFLOR de a transpune viziunile clientului în realitate metalică, combinând arta tradițională cu tehnologia modernă pentru a crea capodopere personalizate.